Mycket på gång i Ätlig skolgård

På måndag och tisdag (30 och 31 oktober) kommer Ätlig skolgård vara med på skolforum på Älvsjömässan tillsammans med Uteklassrum. Temat för året är Ge alla samma chans – för en likvärdig skola. Självklart är utemiljön och skolgården alldeles ypperliga för att skapa likvärdiga lärmiljöer. Det blir live-odling med barn i mässhallen och samtal på scen. Kom gärna och prata med oss!

En ny medarbetare

Vi skriver oss, för på skolforum kommer också Annie vara med. Hon är Ätlig skolgårds nya medarbetare! Som trädgårdsmästare och aktiveringspedagog kommer Annie bidra med massor av kunskap om människors hälsa och relation till jorden, genom trädgårdens hantverk och naturens läkande rum och skafferi. Hon har extra passion för bland annat perenna odlingssystem, friluftsliv och kreativt skapande. En fantastisk tillgång för arbetet för mer odling och mat i skolan! Läs mer om Annie här.

Trädgårdspedagogutbildning

Annars pågår planeringen för vårens utbildning till Skolträdgårdspedagog för fullt. Odling och mat möjliggör en stimulerande och autentisk undervisning, men för att det ska bli så behöver lärare och pedagoger i skolan kunskap och verktyg. Håll utkik för mer information!

I skolträdgården

Det är november och kylan börjar dra in över stora delar av landet. Fortfarande kan du göra mycket som vi tipsade om i artikeln Odla i skolan hela året – Oktober. Ännu mer inspiration får du i inlägget om Axonaskolan, där de bland annat har hydroponiska odlingar. Ett smart odlingssystem som fungerar hela året.

Annars är veckans tips att förbereda såytor för vintersådder. Vinterodling är det nya svarta; att förlänga odlingssäsongen genom att bland annat så nästan hela året. För att kunna så när det är riktigt kallt behövs dock färdig odlingsyta; det är svårt att gräva eller rensa i fryst jord. Kanske kan ni redan nu föbereda pallkragar eller andra odlingsbäddar som står redo att experimenteras med under vintern? Vi kommer att skriva mer om det i nästa artikel i serien om att Odla i skolan året om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *