Utbildning

Ätlig skolgårds utbildningar utgår alltid från dina förutsättningar och önskemål. Anmäl intresse längst ner på sidan så hör vi av oss inom kort!

Uppdragsutbildning

Startar enligt överenskommelse

Ätlig skolgård skräddarsyr utbildningar för förskolor, skolor, stadsdelar och hela kommuner. Det sker i form av kurser, föreläsningar, pedagogisk handledning och processledning. Utbildningen tar plats där det passar dig. De allra flesta av Ätlig skolgårds konsulter har egen erfarenhet av utvecklingsarbete kopplat till skolgården och rätt konsulter matchas alltid till just dina syften och behov.

Skolträdgårdsmästare

Utbildningen startar tidigast våren 2018

För trädgårdsmästare som vill bli skolträdgårdsmästare. Utbildningen utgår från hur du kan arbeta med en skola som vill komma igång och utveckla sin odling. Inspirationen kommer från Edible Schoolyard Academy i USA, där många ”Garden Teachers” och ”Kitchen Teachers” utbildas årligen för att stödja skolan med pedagogisk odling och matlagning. Du får möta och inspireras av många nordiska exempel i utbildningen. En tvådagars studieresa ingår.

Skolträdgårdspedagogista/Förstelärare med inriktning skolträdgård

Utbildningen startar tidigast våren 2018

För pedagoger som vill utveckla och koordinera skolträdgårdsarbetet i den egna verksamheten. Du kan ha din anställning i fritidshemmet, grundskolan, grundsärskolan eller förskolan. Kanske har du en chefsroll eller en förstelärartjänst. I utbildningen ingår verktyg för leda det pedagogiska arbetet kring skolträdgården och verktyg för att inspirera resten av kollegiet. Dessutom lär du dig metoder för att söka finansiering. Du får möta och inspireras av många nordiska exempel. En tvådagars studieresa ingår.

Skolträdgårdspedagog

Utbildningen startar tidigast våren 2018

För pedagoger som vill se de pedagogiska möjligheterna med skolträdgården och få tips på hur skolträdgården kan användas som en resurs för det dagliga arbetet. Du får möta och inspireras av många nordiska exempel i utbildningen. En tvådagars studieresa ingår.

Skolträdgårdsdesign

Utbildningen startar tidigast våren 2018

Utbildningen är för gestaltare, det vill säga arkitekter, landskapsarkitekter, trädgårdsdesigners och permakulturdesigners som vill få kunskap om hur en skolgård kan utvecklas med Ätlig skolgårds filosofi. Du får verktyg för hur du på olika sätt kan ta hand om skolans idégenerering inför design av utemiljön. Du får också kunskap, idéer och inspiration om hur en kreativ lekmiljö skapas i relation till skolträdgården på skolgården. En tvådagars studieresa ingår.

 

För att anmäla intresse för någon av utbildningarna skickar du in formuläret här nedanför så hör vi av oss inom kort. Kom ihåg att skriva vilken utbildning du är intresserad av i ditt meddelande.