Lärande hållbara måltider

Odling och matlagning i skolan engagerar många. Runt om i Sverige finns en mängd aktörer – förskolor, skolor, fritids, kommuner, företag och privatpersoner – som gör fantastiska saker för att använda skolgården för att stärka barns hälsa och lärande.

Ett av syftena med Ätlig skolgård är att skapa en plattform för att alla dessa ska kunna samverka. På sidan Kunskap & Inspiration hittar ni inte bara all våra artiklar sorterade i kategorier, utan också länkar till andra som jobbar med ätliga skolgårdar och kunskap som behövs i arbetet. Som vanligt får du gärna tipsa om webbsidor vi borde lägga till!

lax sallad

Lärande hållbara måltider

Idag vill vi tipsa om en länk vi nyss la dit; Lärande hållbara måltider. Det är en stödfunktion för skolor och förskolor i Göteborgs stad som hjälper med hållbar utveckling och mat. De arbetar på olika sätt för att ge stöd för samverkan och pedagogik kring detta. Bland annat vill de öka andelen miljömåltider. Enligt Lärande hållbara måltider ska en miljömåltid:

  • vara baserad på miljömärkta råvaror
  • vara säsongsanpassad
  • bestå av en stor andel vegetabilier och baljväxter
  • inte innehålla fisk som är utrotningshotad
  • ta hänsyn till etiska aspekter.

På deras facebooksida kan du följa deras arbete och bland annat få inspiration från odlande skolor och förskolor runt om i staden. Missa inte heller spelet Ekopaddan eller deras duktiga miljöambassadörer i Göteborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *