Odla steg för steg

Odla steg för steg är skriven av Clara Lidström och Annakarin Nyberg 2015.  Det är en bok för barn som gillar det som växer och gror och passar utmärkt för de som vill göra saker på egen hand, utan någon vuxens inblandning.

Boken består av tio olika avsnitt som var och en bygger på en eller flera odlingsidéer. Som potatis i hink eller tomatodling och namnstenar. I varje avsnitt finns steg för steg-anvisningar med vackra illustrationer av Katy Kimbell och Li Söderberg. Färgerna är dova. Odlingstipsen är enkla men kreativa och utforskande. Du kan till exempel prova att så harpluttar och se vad som kommer! Enkelheten känns inkluderande men absolut inte tråkig.

Textprov

”Bönor gror snabbt och det finns många olika sorter att välja mellan. Vaxbönor, brytbönor eller bönor med vackra blommor! Vi använde stora vita bondbönor som vi köpte i mataffären. De som blev över gjorde vi ett spel av.”

”Efter några dagar syns små gröna blad eller strån, och så småningom blir det som ett grönt hår. Om du har planterat krasse eller solrosfrön kan du nu frisera håret och lägga det på mackan!”

Fler boktips om odling för barn:

Lilla Grönsakslandet – odla, skörda, äta

Så ett frö – En odlingsbok från Rosendal

Skogsträdgården, för små skogsträdgårdsmästare och nyfikna vuxna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *