Tävla med er skolodling i sommar

Har er skola en idé om en odling eller kanske har ni ett spännande odlingsprojekt på gång?

Då ska ni passa på att vara med i Ätlig skolgårds sommartävling!

För att delta behöver ni bara dela ert odlingsprojekt i facebookgruppen Ätlig skolgård. Alla förskolor och skolor i Sverige är välkomna att vara med. Odlingsprojekten kan vara både stora och små men ska vara ätbara. Ni kan visa ett genomfört projekt eller berätta om en finurlig idé. Bidraget kan presenteras i form av bilder, en film, fotografier, teckningar eller på det sätt ni tycker passar bäst. Självklart är eleverna delaktiga hela vägen från idé till eventuellt färdigt resultat och presentation.

Vi hoppas att vi genom tävlingen kommer att få ta del av många skolodlingar från norr till söder och sprida massa odlingsinspiration tillsammans.

Vinnaren får ett Snack Track bestående av perenna bärbuskar och grönsaker där eleverna själva kan plocka sitt mellanmål till sin skola eller förskola.  Värdet av priset är 5000 kronor.

Tävlingen pågår från maj till augusti 2017. Ni får skicka in max ett bidrag från varje klass på er skola eller varje avdelning på er förskola. Vinnaren utses av Ätlig skolgård i början av september. I bedömningen tittar vi på fantasifullhet och delaktighet.

Lycka till!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *